• 13.01.2021

INSPIRED 2021 „Extraterrestrial Greenhouse“ open for applications!

© PTW, TU Darmstadt

Deadline for TU Darmstadt students: February 28, 2021

• 11.01.2021

Virtuelles Biologisches Kolloquium

Dr. Christina Weinberg (Universität Leipzig)

Am 4 Februar 2021 um 16:00 Uhr wird das nächste virtuelle biologische Kolloquium stattfinden:

„Screening for self-cleaving ribozymes using RNA-seq and deciphering their biological roles.“

Dr. Christina Weinberg von der Universität Leipzig

• 11.01.2021

M.Sc. Timea Török

Dienstag, 16.02.2021, um 14:15 Uhr

M.Sc. Timea Török

Proteomic Investigation of Novel Nuclear JAK2 Pathways

• 09.01.2021

M.Sc. Axel Klink

Dienstag, 26.01.2021, um 10:00 Uhr

M.Sc. Axel Klink

Impact of Low-Dose Ionizing Radiation on cognitive Abilities in the Mouse: Assessment of Radiation Sensitivity during Pre- and Postnatal brain development

• 08.01.2021

M.Sc. Dominique Tandl

Freitag, 22.01.2021, um 14:15 Uhr

M.Sc. Dominique Tandl

X-ray irradiation triggers via ROS production a canonical Ca2+-dependent immune response in T-lymphocytes

• 26.11.2020

Athene Hauptpreis für Madeleine Crößmann-Amend

Der diesjährige Athene-Hauptpreis ging an Madeleine Crößmann-Amend. Sie wurde ausgezeichnet für ihr besonderes Engagement in der Neukonzeption der Fachdidaktik Biologie sowie der Umsetzung qualitativ hochwertiger Lehrveranstaltungen.

• 03.11.2020

Biologisches Kolloquium

(virtual)

Thursday, 26 November 2020, 4 pm

Prof. Dr. Andrea Rentmeister

Westfälische Wilhelms-Universität Münster

Chemo-enzymatic modifications to investigate and control mRNAs

Zoom link

• 28.10.2020

First PhD Symposium

On the 1st and 2nd of October the first self-organized PhD student’s symposium took place online. We had more than 50 members of the Biology department including faculty, post-docs and doctoral students attend the Symposium every day.

• 04.09.2020

Prof. Thiel Mitglied der Academia Europaea

Professor Gerhard Thiel, Fachbereich Biologie der TU Darmstadt, ist als Mitglied in die Academia Europaea gewählt worden.

• 20.08.2020

Bericht zu COVID-19 Forschung in der ProLOEWE News